Digital Agency

Knoxville, Tennessee

A digital agency wanted an office that reflected its culture: where southern charm meets the wild west. Because the location was formerly an architectural office, much of the existing conference rooms and open collaborative spaces lent themselves well toward the agency’s working culture. However, the suite needed updating to align with the youthful and edgy persona. Lay-in ceilings were removed, exposing the existing concrete deck above, and linear pendant LED lighting fixtures were added to provide even light distribution.

Flooring materials, specialty lighting fixtures and casual furniture groupings define collaborative work areas and individual touchdown work stations. An all-glass conference room is centered in the open office area, taking advantage of the natural light from the large windows that overlook the main street in downtown Knoxville. The wood paneling and interior window detailing throughout the space have been painted a gunmetal gray color to update the look and tie it to the new resilient flooring materials in the hallway. The centralized Client Entertainment Zone provides a comfortable lounge area with floating ceiling clouds above and a bar island with quartz countertop and waterfall edge.

A digital agency wanted an office that reflected its culture: where southern charm meets the wild west. Because the location was formerly an architectural office, much of the existing conference rooms and open collaborative spaces lent themselves well toward the agency’s working culture. However, the suite needed updating to align with the youthful and edgy persona. Lay-in ceilings were removed, exposing the existing concrete deck above, and linear pendant LED lighting fixtures were added to provide even light distribution.

Flooring materials, specialty lighting fixtures and casual furniture groupings define collaborative work areas and individual touchdown work stations. An all-glass conference room is centered in the open office area, taking advantage of the natural light from the large windows that overlook the main street in downtown Knoxville. The wood paneling and interior window detailing throughout the space have been painted a gunmetal gray color to update the look and tie it to the new resilient flooring materials in the hallway. The centralized Client Entertainment Zone provides a comfortable lounge area with floating ceiling clouds above and a bar island with quartz countertop and waterfall edge.





BACK TO PORTFOLIO

Digital Agency

Knoxville, Tennessee

Client

Avison Young

Size

7650

Completion

2016

Cost

473550

Services Provided

Architectural Design
Interior Design
Key Personnel Test

colleen-riordan-aia,daryl-johnson-aia-ncarb,jeremiah-corbett-aia-associate-ncarb-leed-green-associate,joseph-joey-staats-ra-ncarb,kelly-reynolds-rid-ncidq

Awards

Address(es)

625 South Gay Street,Knoxville,Tennessee,37902
Rooms

Housing Units

Seats

Consultant(s)

Reference(s)

Digital Agency

Knoxville, Tennessee

A digital agency wanted an office that reflected its culture: where southern charm meets the wild west. Because the location was formerly an architectural office, much of the existing conference rooms and open collaborative spaces lent themselves well toward the agency’s working culture. However, the suite needed updating to align with the youthful and edgy persona. Lay-in ceilings were removed, exposing the existing concrete deck above, and linear pendant LED lighting fixtures were added to provide even light distribution.

Flooring materials, specialty lighting fixtures and casual furniture groupings define collaborative work areas and individual touchdown work stations. An all-glass conference room is centered in the open office area, taking advantage of the natural light from the large windows that overlook the main street in downtown Knoxville. The wood paneling and interior window detailing throughout the space have been painted a gunmetal gray color to update the look and tie it to the new resilient flooring materials in the hallway. The centralized Client Entertainment Zone provides a comfortable lounge area with floating ceiling clouds above and a bar island with quartz countertop and waterfall edge.

PROJECT DETAILS

A digital agency wanted an office that reflected its culture: where southern charm meets the wild west. Because the location was formerly an architectural office, much of the existing conference rooms and open collaborative spaces lent themselves well toward the agency’s working culture. However, the suite needed updating to align with the youthful and edgy persona. Lay-in ceilings were removed, exposing the existing concrete deck above, and linear pendant LED lighting fixtures were added to provide even light distribution.

Flooring materials, specialty lighting fixtures and casual furniture groupings define collaborative work areas and individual touchdown work stations. An all-glass conference room is centered in the open office area, taking advantage of the natural light from the large windows that overlook the main street in downtown Knoxville. The wood paneling and interior window detailing throughout the space have been painted a gunmetal gray color to update the look and tie it to the new resilient flooring materials in the hallway. The centralized Client Entertainment Zone provides a comfortable lounge area with floating ceiling clouds above and a bar island with quartz countertop and waterfall edge.





BACK TO PORTFOLIO